ChristenUnie Waadhoeke wil twee keer in het uur een trein bij Deinum en Dronrijp

Station Deinum bord
Bernita Hakvoort.jpg
Door Bernita Hakvoort op 8 december 2022 om 13:40

ChristenUnie Waadhoeke wil twee keer in het uur een trein bij Deinum en Dronrijp

De aanpassing van de spoordienstregeling van Arriva zorgt ervoor dat er minder tussenstops bij Deinum en Dronryp plaatsvinden. ChristenUnie Waadhoeke is verbaasd en stelt hierover vragen aan het college van burgemeester en wethouders. “Ook al is het openbaar vervoer een verantwoordelijkheid van de provincie, ónze inwoners van Waadhoeke worden hierdoor benadeeld. Daarom vinden wij dat het college van Waadhoeke er alles aan moet doen om bij de provincie erop aan te dringen dat dit niet kan”, zegt raadslid Bernita Hakvoort van de ChristenUnie.

De nieuwe dienstregeling die op 11 december 2022 ingaat moet volgens de provincie ervoor zorgen dat de situatie voor de reiziger wordt verbeterd. Voor de inwoners van Deinum, Dronryp en de omliggende dorpen betekent dit daarentegen een verslechtering. ChristenUnie wil van het college weten wat zij hiervan vindt en of deze wijziging alsnog ongedaan kan worden gemaakt.

Raadslid Bernita Hakvoort vindt dat de nieuwe dienstregeling niet uit te leggen is. Er is een afspraak tussen de provincie en de vervoerder dat de trein twee keer per uur stopt op deze stations. Arriva geeft aan dat ze te maken hebben met een personeelstekort en ziekteverzuim. Dat is één van de redenen dat de dienstregeling op dit moment onbetrouwbaar en onvoorspelbaar is. Bernita Hakvoort krijgt signalen uit de dorpen dat ze deze versobering niet begrijpen, de trein rijdt er immers langs. Dit heeft naar de mening van de ChristenUnie niets met personeelstekort of ziekteverzuim te maken, maar lijkt eerder op een efficiëntieslag.   

Bekijk hieronder de reportage van Omroep Zilt:



Bijlagen

Labels: ,