Financiën gemeente Waadhoeke 2021

bankbiljetten
Bernita Hakvoort.jpg
Door Bernita Hakvoort op 7 juli 2022 om 21:57

Financiën gemeente Waadhoeke 2021

Het jaar 2021 is het tweede jaar waarin de coronamaatregelen zorgen voor de nodige beperkingen. De maatregelen hebben effect gehad op de gemeente én onze inwoners. Ondanks corona heeft de gemeente Waadhoeke een positief resultaat behaald van 4,8 miljoen euro. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 7 juli 2022 wordt de jaarrekening 2021 vastgesteld.

ChristenUnie Waadhoeke ziet naast het positieve resultaat ook dat het eigen vermogen van de gemeente is toegenomen. “Dat is mooi, maar als we wat dieper de jaarrekening induiken dan maken wij ons zorgen over het weerstandsvermogen”, zegt fractievoorzitter Bernita Hakvoort. Het weerstandsvermogen zit op 0.96 en dat is matig. ChristenUnie vindt het onverstandig om een matig weerstandsvermogen te hebben. Dat betekent dat wij net in staat zijn om risico’s goed op te vangen. ChristenUnie is benieuwd of dit ook leeft bij andere fracties, om het weerstandsvermogen omhoog te krijgen.

Verder ziet de ChristenUnie dat er in 2021 veel werk is verzet maar ook dat er werk is blijven liggen. Ook zijn niet alle coronagelden van het Rijk benut, onderhoudswerkzaamheden niet uitgevoerd en vacatures niet ingevuld. “Dat vinden wij jammer”, zegt fractievoorzitter Bernita Hakvoort. “We begrijpen dat het een uitzonderlijk jaar was en hebben alle begrip hiervoor. We hopen dat het werk wat is blijven liggen dit jaar voortvarend opgepakt wordt en we sûn wurkje bliuwe oan 'e takomst.”

ChristenUnie stemt in met de jaarstukken 2021.

Labels: ,