ChristenUnie Zomertour komt naar Fryslân

Zomertour Mirjam Bikker
Bernita Hakvoort.jpg
Door Bernita Hakvoort op 8 juli 2022 om 23:08

ChristenUnie Zomertour komt naar Fryslân

Na twee jaar letterlijk ‘afstand houden’ wil de ChristenUnie nu juist weer dichtbij komen, het gesprek aangaan en heel veel mensen ontmoeten; daarvoor organiseert de partij een zogeheten ‘zomertour’, die op 8 juli plaatsvindt in Earnewâld. Landelijke ChristenUnie-kopstukken Mirjam Bikker en Stieneke van der Graaf zijn aanwezig en vertellen over hun werk in de Tweede Kamer. Ook wordt de nieuwe lijsttrekker voor de Statenverkiezingen bekend gemaakt.

ChristenUnie Waadhoeke is betrokken bij de organisatie van dit evenement. Fractievoorzitter Bernita Hakvoort: “Het vertrouwen in de politiek staat heel breed onder druk. Den Haag lijkt ver, terwijl we er allemaal mee te maken hebben. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om steeds weer de link te leggen tussen lokaal en landelijk en daarin ook samen op te trekken met mensen die zich herkennen in de missie van de ChristenUnie.”

Bernita Hakvoort kijkt terug op een mooi evenement. “Wat mij betreft organiseren we dit vaker”, zegt ze. “De informele sfeer, onderlinge gesprekken, een hapje en een drankje, mooi weer en muziek van de christelijke band LEV op de achtergrond maken het tot een mooi feest. Dankbaar dat we weer samen kunnen komen en elkaar mogen ontmoeten.”

Statenlid Matthijs de Vries wordt de nieuwe Friese lijsttrekker wordt voor de aankomende Statenverkiezingen van 2023.

Mocktails

Labels: