De verkeersveiligheid bij basisschool It Bynt in Winsum moet beter

It Bynt 1
Bernita Hakvoort.jpg
Door Bernita Hakvoort op 6 oktober 2022 om 22:08

De verkeersveiligheid bij basisschool It Bynt in Winsum moet beter

De school en de gemeente zijn al enige tijd in overleg met elkaar om de verkeerssituatie te verbeteren bij basisschool It Bynt in Winsum. Vooral bij in- en uitgaande tijden staan de kruisingen voor het gebouw vol auto’s en fietsen waardoor er onoverzichtelijke en gevaarlijke situaties ontstaan. Het aantal leerlingen is de afgelopen jaren gegroeid door sluiting van scholen in de omliggende dorpen. ChristenUnie stelt samen met de andere oppositiepartijen mondelinge vragen aan de wethouder over de voortgang van het verbeteren van de verkeersveiligheid.

De wethouder geeft als reactie dat het klopt dat het project vertraging heeft opgelopen. Hij verwijst naar de mobiliteitsvisie die in 2021 is vastgesteld en waarbij er geen hoge prioriteit is aangegeven voor de verkeersveiligheid bij de basisschool. Volgens de wethouder kan de school zelf ook regels instellen en vraagt het ook discipline van de halers en brengers. Hij zegt toe binnenkort de gesprekken met de basisschool weer op te starten.

Basisschool “it Bynt” in Winsum groeide in drie jaar tijd van 76 naar 120 leerlingen. Enerzijds door groei van het aantal leerlingen in Winsum anderzijds door sluiting van de basisscholen in Easterlittens (2020) en Spannum (2022) nam het aantal leerlingen fors toe. Naast de basisschool is ook de peuteropvang en de buitenschoolse opvang gehuisvest in het gebouw.

Hierdoor veranderde “It Bynt” van dorpsschool naar regioschool en Integraal Kind Centrum (IKC) met peuteropvang en buitenschoolse opvang. Dit alles had en heeft gevolgen voor de verkeersdruk bij en rondom de school. In mei 2021 is de schoolzone aangelegd, dit in overleg met de gemeente Waadhoeke en de werkgroep verkeer van de school.

ChristenUnie Waadhoeke zal dit proces blijven volgen.

Bijlagen

Labels: ,