Verruiming winkeltijden beperkt dankzij ChristenUnie Harlingen

winkelwagentje.jpgzaterdag 02 maart 2019

Onlangs diende het College een Raadsvoorstel in met als doel de winkeltijden op zondag te verruimen naar 9.00u...

Raadsvoorstel verruiming winkeltijden is weerhouden door ChristenUnie!

Harlingen kent al enkele jaren de mogelijkheid ook op zondag vanaf 12.00u haar boodschappen te doen, vanwege de verordenende opening. Echter, onlangs diende het College een raadsvoorstel tot wijziging van deze verordening in om vanaf 9.00u boodschappen te doen. Motivatie? Dat de meerderheid van de supermarktmanagers binnen Harlingen dit wensten.

Eerder in november 2018 was de mandatering voor het verlenen van de ontheffing richting het College gegaan, met exact dezelfde motivering dat supermarkten dit willen. De ChristenUnie vond dit een goed moment om de supermarktmanagers in Harlingen zélf op te zoeken. Hieruit bleek dat de grote meerderheid van de ondernemers hier niet op zat te wachten. Sterker nog: Op een enkeling na (JUMBO), waren zij hier in meerderheid zelfs niet blij mee!

Daarom zette de ChristenUnie de weken voor de raadsvergadering een amendement op papier en overlegde dit met de ondernemers en de politieke fracties. Het resultaat werd, dat het voorliggende raadsvoorstel “Tot verruiming winkeltijden vanaf 9.00u”, werd gewijzigd naar:                                     “Verruiming winkeltijden vanaf 11.00”.

En ging over tot de orde van de dag..

« Terug

Reacties op 'Verruiming winkeltijden beperkt dankzij ChristenUnie Harlingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.