In gesprek met werkgroep MFA Sexbierum-Pietersbierum

Dorpshuis SexbierumVK
Bernita Hakvoort.jpg
Door Bernita Hakvoort op 9 februari 2022 om 22:03

In gesprek met werkgroep MFA Sexbierum-Pietersbierum

De werkgroep van de nieuw te bouwen multifunctionele accommodatie (MFA) in Sexbierum-Pietersbierum is teleurgesteld in de provincie Fryslân. De fracties van de ChristenUnie Waadhoeke en de provincie gaan in gesprek met de werkgroep MFA Sexbierum-Pietersbierum. Tijdens het digitaal overleg op 9 februari jl. komt de frustratie over de misgelopen subsidie van de provincie aan de orde waardoor het plan op losse schroeven is komen te staan. De ChristenUnie vindt het jammer dat de MFA haar financiering niet rond krijgt. “Het zou mooi zijn voor deze dorpen dat de nieuwe MFA er komt”, aldus lijsttrekker Bernita Hakvoort van de ChristenUnie Waadhoeke.

Het dorp Sexbierum wil een nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) bouwen. In deze MFA krijgt het dorpshuis, de sportvereniging en de kerk een plek. De nieuwbouw kost 3,1 miljoen euro, waarvan gemeente Waadhoeke eerder al 1,5 miljoen euro toezegde. Tijdens het maken van het plan werd de werkgroep voorgehouden dat er een mogelijkheid was om 200.000 euro subsidie te krijgen uit de oude dorpshuizenregeling van de provincie. De dorpshuizenregeling is inmiddels opgegaan in de nieuwe subsidieregeling Iepen Mienskipsfûns waardoor de voorwaarden zijn veranderd. Hierdoor kan de werkgroep MFA geen aanspraak meer maken op een provinciale subsidie.

De provinciale ChristenUnie fractie gaat vragen stellen aan het college van Gedeputeerde Staten. De fractie wil weten hoe er gecommuniceerd is met de dorpshuizen die in 2019 al plannen hadden en nu minder of geen subsidie meer kunnen krijgen. Ook is de fractie benieuwd naar de evaluatie. “Wij hopen dat er voor de knelgevallen alsnog maatwerk geleverd kan worden”, zeggen Hakvoort en Statenlid Van der Pol van de ChristenUnie.


MFA Sexbierum

Bijlagen

Labels: , ,