MFA Sexbierum – Pietersbierum krijgt alsnog subsidie van provincie

Dorpshuis It Waed
Bernita Hakvoort.jpg
Door Bernita Hakvoort op 9 november 2022 om 16:34

MFA Sexbierum – Pietersbierum krijgt alsnog subsidie van provincie

ChristenUnie in Provinciale Staten komt tijdens de begrotingsvergadering met het voorstel om alsnog geld beschikbaar te stellen voor het realiseren van de nieuwe Multifunctionele Accommodatie in Sexbierum – Pietersbierum. Door de nieuwe dorpshuizenregeling onder te brengen in het Iepen Mienskipfûns (IMF) kunnen dorpshuizen geen subsidie meer ontvangen voor nieuwbouw. ChristenUnie Statenlid Lieuwe van der Pol: “Het dorpshuis Sexbierum – Pietersbierum is met de overgang naar de nieuwe regeling tussen wal en schip geraakt. Wij vinden dat we dit dorpshuis alsnog tegemoet moeten komen.”

ChristenUnie heeft meerdere keren overleg gehad met de initiatiefnemers van de nieuw te bouwen MFA Sexbierum – Pietersbierum. Uit de gesprekken blijkt dat bij de overgang naar de nieuwe regeling niet duidelijk is gecommuniceerd wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn in het Iepen Mienskipfûns (IMF). Zo was het bij de initiatiefnemers niet duidelijk dat in de nieuwe regeling geen geld meer beschikbaar is voor nieuwbouw.

ChristenUnie Fryslân vindt dat voor dit dorpshuis een uitzondering gemaakt moet worden omdat er geen goede communicatie heeft plaatsgevonden. Uit evaluatie van de dorpshuizenregeling blijkt dat MFA Sexbierum – Pietersbierum het enige dorpshuis is dat in de knel gekomen is. “We wolle mei in subsydzje dit inisjatyf nei de beslissende faze bringe en dermei dizze oergong fan de âlde regeling nei it IMF folslein meitsje”, seit Steatelid Lieuwe van der Pol.

Provinciale Staten besluiten positief over het voorstel van de ChristenUnie op woensdag 9 november 2022 tijdens de begrotingsvergadering. Daarmee krijgt MFA Sexbierum – Pietersbierum eenmalig € 150.000,- subsidie waarmee ze deze ontmoetingsplek kunnen realiseren.  

Bijlagen

Labels: ,